Istoria Halloween-ului + Rivier Beauties editie speciala

Boo! ?  A sosit și sfârșitul lunii Octombrie..și cum putea să se termine a doua lună de toamnă dacă nu printr-o sărbătoare destul de controversată? Haideți să vedem împreuna când, unde și în ce circumstanțe a apărut Halloween-ul.

Poate că mulți ar spune ca această sărbătoare a apărut în America, însa nu este așa. Halloween-ul își are rădăcinile încă de pe vremea celților, adică cu 2000 de ani în urmă. Conform calendarului celtic, ziua de 31 Octombrie reprezenta ultima zi din an și se credea că în noaptea dintre 31 și 1 Noiembrie, granița dintre lumea vie și cea de dincolo era aproape inexistentă, iar astfel spiritele celor decedați puteau să vină pe pământ. Totodata, în noaptea de 31 Octombrie avea loc festivalul celtic numit „Samhain” (nume provenit din irlandeza veche care înseamnă sfârșitul verii și trecerea în anotimpul rece), în care oamenii alungau spiritele rele ce coborau pe pământ, costumându-se în diferite creaturi tocmai pentru a speria spiritele nepoftite.

Pe de altă parte, numele de Halloween provine de la vechea denumire All Hallow’s Eve, adica ziua de dinaintea sărbătorii catolice numite All Hallow’s Day = Ziua tuturor sfinților care avea loc pe 1 Noiembrie.

Poate vă întrebați de ce America promovează cel mai mult aceasta sărbătoare. Ei bine, Halloween-ul s-a răspândit în secolul al XIX-lea, prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Acum că am făcut o trecere în revistă, haideți să vedem câteva dintre obiceiurile acestei sărbători:

  1. Colindatul: așa zisul Trick-or-Treat, care constă în costumarea în diferite personaje și colindarea caselor oamenilor, cerând dulciuri sau bani. Dacă oamenii refuzau să ofere aceste lucruri, erau amenințați cu farse.
  2. Sculptarea de dovleci/ Jack-o-lantern
  3. Jocul apple bobbig: consta în culegerea cu dinții a unor mere dintr-un vas cu apă
  4. Costumarea în diferite personaje: cel mai întalnite sunt vrăjitoarele, mumiile, fantomele sau clovnii

Urmează partea cea mai interesantă a acestui articol, fiind vorba despre puțină inspirație pentru voi!

Fetele noastre talentate din comunitatea #RivierBeauties au realizat câteva machiaje splendide, așa că…să îi dăm drumul!

  1. Te poți costuma într-o păpușă de porțelan spartă

2. Saau poate o păpușă din anii 20, care a trecut prin ceva dramatic..

3. Și niște paianjeni arată foarte spooky!

4. Poate un craniu vesel inspirat de „Día de Muertos”

5. Sau sau poate chiar un personaj, precum prietena lui Frankenstein!

6. O rană realistică este mereu o idee bună dacă vrei să arăti spooky.

7. Dar dacă nu îți surâde ceva așa complicat..câteva detalii sunt îndeajuns ca să fii corect echipată pentru Halloween!

Spre final, vrem să vă amintim că demachierea este indispensabilă după fiecare machiaj. Aveți grijă de tenul vostru, you only get  one!

Happy Halloweeen! ?