Ce este un ulei bronzant?

Ce poate fi mai frumos vara decat sa stai la soare, sa te relaxezi si sa ai un bronz frumos. Iubim culoarea aramie a pielii, insa mare grija: nu uitati de efectele statului excesiv la soare.

Pentru cei care doresc sa se bronzeze mai repede, un accelerator de bronzare poate fi o optiune. Exista o serie de uleiuri de bronzare naturale, organice, care hranesc pielea si o protejeaza.

Ce este un ulei bronzant?

Uleiul este un produs cosmetic folosit pentru a accelera bronzarea. El contine mai multe ingrediente hidratante pentru piele. Acest lucru este important deoarece, dupa expunerea la soare, pielea este mai uscata. Uleiurile bronzante contin diferite vitamine necesare pielii si compusi esentiali care asigura protectia SPF.  SPF (factorul de protectie solara) este menit sa impiedice arsurile solare. Spre exemplu, Uleiul autobronzant de la Piz Buin ofera protectie eficienta la soare, este usor de aplicat si nu lasa aspectul de grasime pe piele. 

Cum functioneaza uleiurile?

Uleiurile intensifica raspunsul pielii la expunerea razelor UV emise de soare. Acest lucru duce la scurtarea timpului de bronzare, ceea ce inseamna o reducere a expunerii la soare. Fiecare ulei contine diferite ingrediente cu rol de crestere a productiei de melanina in organism. Melanina este substanta chimica responsabila de schimbarea pigmentului pielii si reactioneaza la radiatiile UV.  Cu cat melanina este mai prezenta in pielea ta, cu atat vei avea un bronz mai accentuat.

Uleiul bronzant se poate gasi ambalat si sub forma de spray. Spre exemplu, Uleiul de la Elmiplant tip spray are factor protector SPF30.

De ce sa folosesti uleiul bronzant?

Acesta te ajuta sa reduci timpul expus la razele UV, iar prin ingredientele sale, sa ai o piele hidratata si stralucitoare. Ai grija, dupa expunerea la soare foloseste Spray dupa plaja Ambre Solaire de la Garnier pentru efectul sau racoritor, special creat pentru a calma si hidrata pielea.

Citeste si Cum sa te protejezi de soare.